Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Mία από τις αδικίες της παγκόσμιας ανθρώπινης ιστορίας…

 

 

 

 

Απο wikipedia:

Ο Κουικάρας ήταν παλαιότερα η μασκότ του προιόντος Νεσκουίκ της Νεστλέ στην Γαλλία και στην Ελλάδα (και πιθανώς σε άλλες χώρες). Πιθανώς η ελληνική Νεστλέ εισήγαγε το Νεσκουίκ από την γαλλική ομόλογό της. Στις υπόλοιπες χώρες μασκότ ήταν ο Κουίκι, ο οποίος καθιερώθηκε διεθνώς το 1990.
Ο Κουικάρας είναι ένας συμπαθής κίτρινος τερατόμορφος χοντρός γίγαντας με βαθειά φωνή. Φοράει ένα καπέλο με άσπρες και κόκκινες ρίγες. Το όνομά του στα γαλλικά είναι Groquik, σύντμηση του "Gros Quik" (χοντρο-Κουίκ).
Ο Κουικάρας δημιουργήθηκε το 1978. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στο γαλλικό περιοδικό Téléjunior τον Απρίλιο του 1979. Το σχεδιασμό του χαρακτήρα έκανε ο Gilbert Mas.[1] Στις γαλλικές διαφημίσεις όπου ο Κουικάρας ήταν μεγάλη μαριονέτα, τον χαρακτήρα υποδύθηκε ο γνωστός Γάλλος μαριονετίστας Υβ Μπρουνιέ (Yves Brunier), ο οποίος κατασκεύαζε και τις μαριονέτες.
Το μότο του Κουικάρα στα ελληνικά ήταν το: «Έχω μια πελωωωώρια λαχτάρα για Νεσκουίκ», από το γαλλικό «Jʼ ai une énoÔorme envie!», ατάκα που πέρασε και στον διάδοχο του, τον Κουίκι. Στις τηλεοπτικές διαφημίσεις ο Κουικάρας κυνηγούσε τους κλέφτες του Νεσκουίκ, τους έπιανε και επέστρεφε το Νεσκουίκ στα παιδιά που τον είχαν φωνάξει για βοήθεια. Το μοτίβο αυτό είχε διάφορες παραλλαγές, π.χ. στη θάλασσα με πειρατές, στο διάστημα, κ.λ.π.
Το 1990 η Νεστλέ καθιέρωσε διεθνώς τον Κουίκι ως σήμα του προϊόντος, κάτι που δημιούργησε αντιδράσεις από οπαδούς του Κουικάρα, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για έλλειψη μιας συμπαθητικής μασκότ, καθώς και για αμερικανοποίηση του προιόντος. Οι διαμαρτυρίες αυτές εντάθηκαν αργότερα στο διαδίκτυο, όπου δημιουργήθηκαν πολλές ιστοσελίδες αφιερωμένες στον κίτρινο γίγαντα. Το θέμα έχει απασχολήσει και κάποια ελληνικά blog.
Η τελευταία διαφήμιση με τον Κουικάρα (η οποία παίχτηκε και στην Ελλάδα) τον έδειχνε σε ένα σταθμό τρένου να συστήνει τον Κουίκι στα παιδιά και να φεύγει με το τρένο. Καθώς τα παιδιά τον αποχαιρετούσαν, κάποιος έκλεβε το Νεσκουίκ και αυτήν τη φορά τη λύση έδινε ο Κουίκι. Σύντομα η διαφήμιση παιζόταν σε συντομότερη εκδοχή, χωρίς τον αποχαιρετισμό του Κουικάρα.
Το 2001 η Νεστλέ άνοιξε τον δικτυακό τόπο www.groquik.tm.fr ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Κουικάρα. Η ιστοσελίδα περιείχε παλιές διαφημίσεις του Νεσκουίκ, e-cards, διαγωνισμούς, γραμματοσειρές, κλπ. Η ιστοσελίδα δε λειτουργεί πλέον.

 

… και κάτι άκυρο:

 

Έτσι… γιατί δεν είμαστε σοβαρό site :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου