Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Γέροντας Παΐσιος , Cosmopolitan Edition

 

Απλές συμβουλές για άντρες και γυναίκες απο τον Old Ρapoulis Paisios .

Δείτε πως να έχετε κι εσείς ευτυχισμένο γάμο φίλες και φίλοι.

 

Γέροντας Παΐσιος: Η πνευματική ζωή των συζύγων  

 

- Γέροντα, όταν ο άνδρας δεν ζη πνευματικά, η γυναίκα τι πρέπει να κάνη;  (ποιος να του παίρνει άραγε συνέντευξη;;; )

- Να τον αναθέση στον Χριστό ( “έλα Χρηστούλη, πάρε την καρδούλα του άνδρα μου να μαλακώσεις λίγο την καρδούλα του…” ) και να προσεύχεται να μαλακώση λίγο την καρδιά του. Σιγά-σιγά θα κάνη αποβίβαση (λες και είναι οι συμμαχικές δυνάμεις ) ο Χριστός στην καρδιά του και θα αρχίση να προβληματίζεται. Μόλις μαλακώση λίγο η καρδιά του, τότε μπορεί να του πη να την πάη λ.χ. με το αυτοκίνητο στην εκκλησία. Δεν θα του πη: «έλα κι εσύ στην εκκλησία», αλλά θα του πη: «Μπορείς ,σε παρακαλώ, να με πας μέχρι την εκκλησία;»(επίκαιρο , μιας και σήμερα οι γυναίκες δεν οδηγάνε. ). Αν την πάη μέχρις εκεί, μπορεί να πη: «Αφού ήρθα ως εδώ, ας μπω κι εγώ λίγο μέσα να ανάψω ένα κερί» (δε γαμιέται; ). Και έτσι σιγά-σιγά ίσως προχωρήση και παραπέρα.

- Μπορεί, Γέροντα, ο Πνευματικός της γυναίκας να βοηθήση με κάποιον τρόπο και τον άνδρα;

- Μερικές φορές για να βοηθηθή ο άντρας, ο Πνευματικός πρέπει να κάνη πνευματική εργασία στην γυναίκα.images  Από την γυναίκα θα μεταδοθή το καλό στον άνδρα και, αν έχη αγαθή καρδιά, ο Θεός θα τον βοηθήση να αλλάξη. Η γυναίκα έχει στην φύση της την ευλάβεια. Αλλά, όταν ο άνδρας , ενώ είναι λίγο αδιάφορος προς την Εκκλησία, πάρη μια στροφή πνευματική,

 

μετά προχωράει σταθερά πνευματικά και η γυναίκα δεν τον φθάνει..(γιατί μπορεί η πνευματικότητα του άνδρα να έχει πάει lvl 80) .Μπορεί μάλιστα να αρχίση να τον ζηλεύη, επειδή δεν προχωράει αυτή (noob). Γι’ αυτό, στις περιπτώσεις αυτές, λέω στους άνδρες να προσέχουν. Γιατί τι γίνεται (δείτε για να μαθαίνετε); Όσο προχωράει ο άνδρας πνευματικά, η γυναίκα, αν δεν ζη κι εκείνη πνευματικά, τόσο του πάει κόντρα (γυναίκες, πλάσματα του διαβόλου).

και ξεκινάει το καλό:

Αν πη ο άνδρας: «πέρασε η ώρα, σήκω να πάμε στην εκκλησία», του λέει: «Άντε, τράβα μόνος σου! Δεν με καταλαβαίνεις, έχω ένα σωρό δουλειές…» . Ή , αν της πη ο άνδρας: «καλά, σβηστό έχεις το καντήλι;» ή αν πάη να το ανάψη εκείνος, πληγώνει τον εγωισμό της και βάζει τις φωνές: «Τι, παπάς θα γίνης; Καλόγερος είσαι;». Μπορεί ακόμα και να του πη: «Τι το καίμε το καντήλι; Καλύτερα να δώσουμε το λάδι σε κανέναν φτωχό». Μέχρις εκεί μπορεί να φθάση, σε προτεσταντικές θεωρίες.

κι άντε γαμήσου κι εσύ κι ο γρύλλος σου…

Φυσικά, ύστερα στενοχωριέται για τις δικαιολογίες που είπε, αλλά στενοχωριέται και για την πρόοδο που βλέπει στον άνδρα της (γιατί η γυναίκα είναι του διαβόλου όπως είπαμε και δε γουστάρει να βλέπει τον άντρα της να βλέπει προκοπή , σύμφωνα βεβαίως βεβαίως με τη θρησκεία μας . Βλ. Ισότητα, αγαπάτε αλλήλους κτλ.).

Χίλιες φορές σ’ αυτές τις περιπτώσεις να μείνη σβηστό το καντήλι, παρά να πάη ο άνδρας να το ανάψη (ασ’το κλειστό το γαμοκάντηλο κι εσύ…). Για να γλιτώσω λοιπόν τις οικογένειες από την διάλυση, λέω στους άνδρες: «Να πης στην γυναίκα σου, όταν την βρης σε καλή ώρα: “Αν πηγαίνω στην εκκλησία και κάνω λίγη προσευχή και καμμιά μετάνοια ή διαβάζω κανένα βιβλίο πνευματικό, δεν τα κάνω από πολλή ευλάβεια (μη νομίζεις δηλαδή), αλλά γιατί αυτά με φρενάρουν, με συγκρατούν , ώστε να μην παρασυρθώ από αυτήν την ελεεινή κοινωνία και πάω στα μπουζούκια με παρέες (γιατί είναι αμαρτωλό και να έχεις παρέες) κ.λπ”». (ενώ στην πραγματικότητα τα κάνει απο ευλάβεια… το πιάσατε το κόλπο;;; γαμάτο;; ε;; )

Όταν ο άνδρας χειρισθή έτσι το θέμα (με την φανταστική αυτή διπλοματική πρόταση), τότε η γυναίκα χαίρεται και μπορεί να αλλάξη και να τον ξεπεράση στα πνευματικά. Αν δεν το χειρισθή όμως έτσι, της σπάζει τα κόκκαλα . (!!!!)

tb538ea_Boy-that-escalated-quickly

Μπορεί να φθάσουν σε χωρισμό. Αν θέλη ο άνδρας να βοηθήση την γυναίκα πνευματικά, ας προσπαθήση να την συνδέση με κάποια οικογένεια που ζη πνευματικά (μη πάτε και βρείτε τίποτα swingers δηλαδή) και η μητέρα έχει ευλάβεια, ώστε να παρακινηθή να την μιμηθή.

Από το βιβλίο «Οικογενειακή ζωή»  (για την περίπτωση που αναρωτιέστε που θα βρείτε κι άλλα τέτοια διαμάντια)

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

 

3c2f171a1abd37de63739e82b168a03b

To είδα εδώ που το είδε στο group στο facebook “η Ελλάδα ξυπνάει διαδώστε το”

υγ.το πόσο μου τη σπάει ό,τι γράφει διαδώστε το, δε λέγεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου